JetPunk 2023 - Vuosi pähkinänkuoressa

+10

Yleiskatsaus

Vuosi 2023 lähenee loppuaan ja tämä tarkoittaa perinteisen JetPunkin Vuosi pähkinänkuoressa -blogin julkaisua. Tänä vuonna blogi on käännetty ensimmäistä kertaa suomeksi! Haluan heti kiittää Stewartia, joka keräsi kaikki blogin tilastot ja oli aina valmiina auttamaan minua. Muistakaa myös lukea alkuperäinen vuoden 2023 Year in Review -blogi, jos sitä ette ole vielä tehneet!

Käymme blogissa läpi vuonna 2023 tapahtuneita muutoksia, uutuuksia ja tietenkin suosituimpia tietovisoja. Pääsemme myös tutkimaan suomenkielisen osaston vuotta tarkemmin.

Mitä uutta?

Vuonna 2023 JetPunk koki useita isoja muutoksia, joista kaikki eivät edes rajoitu vain itse sivustolle! Tässä esitellään muutoksista merkittävimmät.

JetPunk-kauppa

Yksi vuoden isoimmista muutoksista oli JetPunk-kaupan perustaminen. Kyseessä on vuosia kestänyt projekti, jonka tavoitteena oli saada JetPunkille omia tuotteita, ja pitkään kestäneen tutkimuksen ja työn jälkeen kauppa avattiin tänä kesänä.

Jos kiinnostaa, voit lukea lisää tästä blogista. Blogin kommenteista löytyy myös koko tarina kaupan takana.

Tässä on valikoima joistain suosituimmistamme tuotteista:

Maailmankarttamuki

Jeppy-t-paita

Jeppy-merkki

Ja paljon muuta!

Joulun kunniaksi myymme myös tuotetta, joka on myynnissä vain rajoitetun ajan! Kyseessä on JetPunk-teemainen lasinalunen vuodelle 2023. Lisäksi, jos tilaat jotain vuoden 2023 loppuun mennessä, saat kaupan päälle kuukauden JetPunk Premium -lahjakoodin, jonka voit antaa itsellesi tai jollekin toiselle.

JetPunk-joululasinalunen 2023

Satunnaisten visojen tilastot

Satunnaisvisat saivat vihdoinkin tänä vuonna omat tilastonsa! JetPunkin satunnaisvisoissa ei näkynyt vuosiin vastaustilastoja, lähinnä teknisten ongelmien vuoksi. Tämä muuttui tänä vuonna.

Nyt satunnaisvisojen tilastot ovat näkyvissä vastausten mukaan. Prosenttiosuus vastauksessa edustaa sitä, kuinka moni sai vastauksen oikein, kun se tuli valituksi visassa. Esimerkiksi Satunnaisia valtioita maailmankartalla -visan tilastoista näkyy selvästi, kuinka hyvin mitkäkin maat ollaan tiedetty.

Peliputket & konfetti

Visojen pelaajat saivat syyskuussa kaksi hyvää palautetta saanutta uudistusta: päivittäinen visailuputki ja konfettiefekti, joka ilmestyy aina, kun saat pelaamastasi visasta kaikki oikein!

Käyttäjät, jotka pelaavat päivittäin suositellun visan, pääsevät kasvattamaan omaa peliputkeaan. Tässä on suomalaiset käyttäjät, joilla on eniten peräkkäisiä pelipäiviä:

KäyttäjäVisailuputki
Kesa197988 päivää
Laurik50 päivää
Pullasorsa43 päivää
Ulkos31 päivää
Jarimirjami26 päivää
OivaM23 päivää
ivs21 päivää
liinuli19 päivää
delfiini8516 päivää
niemikonsta16 päivää

Jos et löydä nimeäsi listalta, johtuu se siitä, että tiedot on kerätty vain heiltä, jotka ovat valinneet kielensä suomeksi JetPunkissa. Huomioitavaa on myös, että käyttäjiä, joilla peliputki ei ole päällä, ei ole laskettu mukaan, vaikka he pääsisivät muuten listalle.

Peräkkäisten päivien lisäksi sivulle lisättiin konfettiefekti, joka ilmestyy, kun saat 100 % oikein visasta. Tämä on saanut positiivisen vastaanoton ja toimii mukavana palkintona visan suorittamisen kunniaksi.

Näiden isompien uudistusten lisäksi sivustolla tehtiin lukuisia muita muutoksia, jotka eivät mahtuneet blogiin. Näistä esimerkkejä ovat sanahakuminipelin paluu ja Viimeksi pelatut visat -sivu. Voit lukea kaikista muutoksista JetPunkin muutoslokista.

Pelatuimmat visat

Useita suomenkielisiä visoja on julkaistu ja nostettu suositelluiksi vuonna 2023. Ongelmana niiden listaamisessa on tosin se, että iso osa näistä on suoria käännöksiä toisten tekemistä visoista. Myös vuoden 20 pelatuinta visaa ollaan julkaistu vain kahden käyttäjän välillä. Siksi tämä osio on jaettu osiin, jotta saamme monipuolisemman kuvan vuoden suosituimmista visoista. Ensin esitellään pelatuimmat visat, rajana yksi visa per käyttäjä.

Kaikki visat

Etsi satunnainen salainen valtio värivihjeiden avulla

Tekijä: Penguinish

Julkaistu: 4. elokuutaPelikerrat: 3 7721. pelatuin
Pelatuin vuonna 2023 julkaistu visa! Osastomme ylläpitäjä Penguinish käänsi suomeksi peardestroyerin (ja Simon1006:n) mestariteoksen, jossa tavoitteena on löytää satunnainen valtio maailmankartalta värivihjeiden perusteella, kuumenee-kylmenee -periaatteella. Visa on sopivan haastava, koukuttava ja ansaitusti vuoden menestynein.

Yhdistä satunnaiset Euroopan kaupungit ja valtiot

Tekijä: MikaKK

Julkaistu: 28. toukokuutaPelikerrat: 1 1056. pelatuin
MikaKK on tarjonnut tänäkin vuonna aktiivisesti apuaan kääntäen lukuisia suositeltuja visoja suomeksi. Näistä menestynein on Stewartin vuonna 2018 julkaisemasta visasta luotu käännös. Tavoitteena on yhdistää satunnainen Euroopan kaupunki valtioon, jossa tämä sijaitsee. Yksinkertaista, viihdyttävää ja syystä yksi vuoden hiteistä.

Disneyn animaatioelokuvat

Tekijä: Cinemasorsa

Julkaistu: 12. syyskuutaPelikerrat: 61640. pelatuin
Muistatko Disney-klassikoiden suomennokset? Voidaan pitää ehkä hieman yllättävänä, että tämä visa käännettiin suomeksi vasta vuonna 2023, vaikka sen alkuperäinen versio on ollut sivustolla jo pitkään. Se on osoittautunut kuitenkin hitiksi, sillä se on saanut kunnioitettavan määrän pelikertoja vain muutamassa kuukaudessa. Vuosi on ollut omalta osaltani hiljaisempi, mutta sentään yksi visoistani nousi näin suosituksi.

Nopea matematiikka - tuplaa tämä luku!

Tekijä: Jerry928

Julkaistu: 19. elokuutaPelikerrat: 57453. pelatuin
Ainoa ei-suositeltu visa tällä listalla on tehokkaana kääntäjänä tunnetun Jerry928:n suomenkielinen käännös Quizmasterin nopeaa laskupäätä vaativasta visasta. Sinulle annetaan satunnaisia lukuja, joiden arvo tulee tuplata määräajassa. Koukuttavan haastavaa.

Alkuperäiset visat

Vaikka pelatuimmat visat olivatkin käännöksiä jo ennalta tehdyistä visoista, julkaistiin vuonna 2023 myös lukuisia alkuperäisiä teoksia, jotka ansaitsevat saada huomiota. Tässä luvussa esitellään pelatuimmat alkuperäiset suomenkieliset visat, rajana tällä kertaa yksi visa per sarja.

Suomen kaupunkeja kartalla

Tekijä: Penguinish

Julkaistu: 11. kesäkuutaPelikerrat: 1 4074. pelatuin
Suomalaisia kaupunkeja kartalla, tehtävänä klikata luettelosta oikeaa. Yksinkertainen ja hauska visa, joka on vuoden aikana noussut ansaitusti yhdeksi suosituimmista suomenkielisellä osastolla. Jatko-osaa odotellessa...

Suomen kielen sanontoja #1

Tekijä: Penguinish

Julkaistu: 10. huhtikuutaPelikerrat: 1 1625. pelatuin
Visoja sanonnoista on JetPunkissa ollut sivuston alkuajoista lähtien, mutta ei suomenkielisenä ennen tätä vuotta. Visaan on kerätty lukuisia tunnettuja ja vähemmän tunnettuja suomalaisia sanontoja, jotka tulee täydentää vihjeiden perusteella. Suosiota saivat myös kaksi jatko-osaa, joista kumpikin nousi myös yhdeksi pelatuimmista visoista vuoden aikana.

Valtiot, joiden nimessä on F

Tekijä: MikaKK

Julkaistu: 25. tammikuutaPelikerrat: 77818. pelatuin
Minkä valtioiden nimissä onkaan F? MikaKK julkaisi tänä vuonna lukuisia Valtiot, joiden nimessä on... -tyyppisiä visoja, joista useat nousivat ansaitusti suositelluiksi. Kokeile, muistatko kaikki!

Kaiken kaikkiaan visoja julkaistiin tänä vuonna lähes 1 100 kappaletta, joista vain rajattu määrä voitiin laskea mukaan. Joka tapauksessa uusia visoja, sekä käännöksiä että alkuperäisiä luomuksia, julkaistiin kiitettävä määrä, joista iso osa onkin saanut hyvän vastaanoton.

Menestyneimmät uudet visailijat

Visantekijät ovat iso osa sivustoa, mutta emme saa unohtaa visojen pelaajia! Tänä vuonna useampi uusi JetPunkin käyttäjä on pelannut ison määrän suomenkielisiä visoja, kohottaen omaa käyttäjätasoaan vaikuttavasti. Seuraavilla käyttäjillä oli korkein käyttäjätaso suomen osastolla ensimmäisen vuotensa aikana.

58

Thomson209

Liittynyt: 2. maaliskuutaPisteet: 6 530
50

Pinarello2

Liittynyt: 31. heinäkuutaPisteet: 3 882
46

suiiiiiiiiii

Liittynyt: 1. maaliskuutaPisteet: 2 964
46

Valttterri

Liittynyt: 17. maaliskuutaPisteet: 2 848
45

vilsutin

Liittynyt: 31. elokuutaPisteet: 2 723

Tällä hetkellä korkein mahdollinen taso suomen osastolla on 58, joka löytyy 13 omistautuneelta käyttäjältä. Erityisonnittelut siis Thomson203:lle, joka on ensimmäisen vuotensa aikana onnistunut kuromaan kiinni sivuston tehokkaimmat pelaajat!

Menestyneimmät uudet visantekijät

Tänä vuonna JetPunk-uransa aloitti useampi visantekijä, jotka ovat saavuttaneet suosiota visoillaan. Seuraavaksi esitellään eniten pelikertoja saaneet uudet käyttäjät.

quitzer

Pelatuin visa: Eduskuntavaaleissa 2023 valitut kansanedustajat

Liittynyt: 25. huhtikuutaPelikerrat: 1 254Visoja: 28
Eniten pelikertoja uusien käyttäjien parista löytyy quitzerilta, joka on päässyt suosioon yleistietovisojensa myötä. Suosittelenkin vierailemaan hänen profiilillaan, jos olet etsimässä Suomea koskevia visoja.

Raumenes

Pelatuin visa: Jääkiekon SM-Liiga - Joukkueiden kotikentät

Liittynyt: 2. syyskuutaPelikerrat: 1 217Visoja: 36
Raumenes on säväyttänyt visoillaan, jotka käsittelevät erityisesti Suomea ja urheilua. Vaikka hän liittyi sivustolle vasta vuoden loppupuolella, on pelikertoja silti kertynyt vaikuttava määrä.

rabbitti

Pelatuin visa: Suomalaisia jääkiekkoilijoita -Kuvavisa

Liittynyt: 10. toukokuutaPelikerrat: 743Visoja: 16
Kiinnostaako visat urheilusta ja populaarikulttuurista? Kolmantena listalla on rabbitti, joka on myös aloittanut tänä vuonna visojen tekemisen kiitettävästi. Onnittelut uusille visailijoille, toivottavasti jatkatte 2024 samaan malliin!

Liikenne vuonna 2023

Oheisesta taulukosta näemme, kuinka paljon suomenkielisiä visoja ja uusia käyttäjätilejä luotiin vuonna 2023.

Vaikka suomenkielisen osaston suhteellisen pienuuden takia vilkkaammat viikot näkyvät väkisin korostettuina, antaa taulukko silti hyvän kuvan osaston liikenteestä ja aktiivisimmista viikoista.

Tänä vuonna suomenkielisiä JetPunk-visoja pelattiin yhteensä 1 054 544 kertaa. Vuonna 2022 sama luku oli 861 003. Tämä tarkoittaa, että vuosittaiset pelikerrat ovat kasvaneet 22,5 prosentilla! Toivotaan, että vaikuttava nousujohteisuus jatkuu seuraavanakin vuonna.

Lopuksi

Blogit

Loppuun muutama sananen suomen osaston blogeista tänä vuonna. 2023 rikkoi ennätyksen vilkkaimpana blogivuotena, vaikkakin niitä julkaistiin vain kolme. Ylivoimaisesti suosituin oli oma blogini, Mielenkiintoisia Suomen kuntia, jonka julkaisin osana baptistegorcen isännöimää projektia. Viimeaikaiset käyttäjäblogit -osasto ei siis ollut yhtä autio kuin viime vuosina. Katsotaan, jatkuuko tämä trendi!

Suomenkielisen osaston ylläpitäjän terveiset

Tervehdys kaikille! Taas on yksi JetPunk-vuosi kulunut ja sivuston suomenkielinen osasto on jatkanut laajenemistaan. Kiitokset tästä kaikille niille, jotka ovat pelanneet ja luoneet visoja kuluneen vuoden aikana. Lisäksi erityiskiitokset Pullasorsalle suomenkielisistä blogeista. On mukava nähdä, että suomenkielinen JetPunk kiinnostaa! Olen vastannut JetPunkin kääntämisestä suomeksi ja suositeltujen visojen valitsemisesta, päivittämisestä sekä korjaamisesta siitä lähtien, kun osastosta tuli suositeltu vuonna 2020. Tätä tehtävää olen suorittanut sen mukaan, kuinka paljon minulla on aikaa ja motivaatiota. Tänä vuonna olin aktiivisimmillani kesälomillani, ja pelkästään kesä-elokuussa tuli luotua, käännettyä ja päivitettyä noin kolmisensataa visaa. Suurin osa visoista liittyy edelleen maantieteeseen, mutta tavoitteena oli laajentaa tarjontaa myös muiden aihepiirien osalta. Tämä työ jatkuu ensi vuonna, joten lisää pelattavia suositeltuja visoja tulee epäsäännöllisen säännöllisesti myös vastedes. Toivotan siis mukavia hetkiä JetPunkin parissa myös ensi vuonna!

- Penguinish

Kohti vuotta 2024

Useat muutokset tänä vuonna olivat vuosien työn ja suunnittelun tulos (kuten JetPunk-kauppa). Toiset, sen sijaan, kehitettiin vasta tämän vuoden aikana (kuten visailuputket). Sivusto siis kehittyy koko ajan ja uusia muutoksia kannattaa odottaa seuraavanakin vuonna!

Haluan kiittää kaikkia suomalaisia JetPunkin käyttäjiä, jotka ovat visailleet aktiivisesti sivustolla kuluneen vuoden aikana. Kiitos myös vielä kerran Stewartille sekä lisäksi baptistegorcelle kaikesta avusta blogin teossa!

Mikä oli sinulle vuoden 2023 kohokohta? Mitä haluaisit nähdä vuonna 2024 tapahtuvan JetPunkissa ja suomen kielen osastolla? Onko sinulla jotain suunnitelmia tulevalle vuodelle?

Kaikki tiedot blogissa on kerätty 19. joulukuuta 2023. Datan lähde: JetPunk ja Google Analytics.

+2
Taso 14
1.1.2024
Sorry in advance for English.

Some parts of this blog were... quite funny to read, I would say, by being Google translated. But more seriously, you did an excellent job here! Adding a section for most taken original quizzes was a great idea. Thank you very much for having published this great version of the Year in Review blog!

For 2024, I hope for the Finnish section that there will be more diversity in the users getting featured quizzes, that there will more orignal creations on FP and finally that the positive trend on the Finnish blog section will still be a thing.

Happy New Year to you and to the whole Finnish community!